dimecres, 22 d’agost del 2007

ENCARA SOC UNDER CONSTRUCTION


Encara que han passat uns quants dies des de que vaig fer el primer escrit , us haig de confessar que molts han estat els factors que m' han impedit seguint escriure ( essencialment una terrible mandra i en realitat una falta absoluta d'experiència en aquest tipus de nous invents) . A la llarga llista de dedicatòries que vaig fer l'altra dia faltaven dos noms un , en Nínive , com a nou vingut i una altra in memoriam a la Rita .
Molt be , anem per feina .
A veure Remei , sento profondíssimament el fet de lo de les pedres . T'haig de dir que és bastant usual que les meves prediccions tinguin resultat . Espero que lo proper sigui l'aparició del " xorbo", je , je . Tu tingues paciència . T'agraeixo els teus comentaris , espero que segueixis il.lustrant-nos amb les teves magnífiques ensenyances i comentaris . Ala!!!!!!! como ma quedao!!!!
Avui estic molt content perquè he retrobat una persona que feia temps que no veia i tenia ganes de sentir . Soc molt feliç d'haver trobat la Cristina i que les coses li vagin molt be a Londres .
Estimats il.lustres lectors , us haig de informar que dins molt poc i a modus fascicular començareu a veure en aquest insigne blogg els capítols corresponents a la majestuosa obra literària Ñusne de Valvenkoves escrita per un servidor i que sembla que costa de escriure més que " el parto la burra" .
Per acabar per avui aquí teniu una foto d'en Baal , l'Anubis , i en Titan .

POST NUBILA PHOEBUS

6 comentaris:

Joan ha dit...

Hola Ernest, soc en joan de Blanes. Ja era hora que construisis un blog o web o quelcom per l'estil. Per cert, compra el Jueves d'aquesta setmana, t'el recomano :-)
Saps perquè em diuen " el pony"????
jajajajajajaja!!!!!!!!
Joan

P.D. te vo a toca!

Joan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan ha dit...

Un mes després que el jutge Juan del Olmo dictés el segrest d'un número d'El Jueves per un presumpte delicte d'injúries a la Corona, la publicació satírica torna a la càrrega amb una portada en què apareixen el Rei i Letizia.

En aquesta ocasió, la caricatura s'inspira en les fotos de la Princesa en biquini per les quals Hola va pagar 300.000 euros, segons algunes informacions. El dibuix mostra Joan Carles, amb la càmera a l'espatlla, oferint a la revista Interviú per 600.000 euros una imatge de Letizia a la dutxa.

Procediment habitual

Fonts d'El Jueves han subratllat que l'elecció del tema de portada obeeix als criteris habituals del setmanari. "S'ha avaluat l'actualitat com sempre i s'ha optat per aquest tema", han explicat.

El 20 de juliol passat, el magistrat de l'Audiència Nacional Juan del Olmo va ordenar la retirada d'un número d'El Jueves que tenia a la portada un dibuix dels prínceps d'Astúries en una postura sexual explícita.

En la caricatura, inspirada en la mesura del Govern d'atorgar 2.500 euros per cada nou fill, Felipe comentava a Letizia: "¿Te n'adones? Si et quedes prenyada... ¡Això serà el més semblant a treballar que he fet en la meva vida!".

La polèmica per la decisió judicial va motivar que la portada fes la volta al món.

Joan ha dit...

Sònia, quan arribis a casa fes una rentadora si-us-plau.
Perdona Ernest, es que la Sònia no contesta al mòbil.
Joan

Joan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Joan ha dit...

Assalts violents a l'Alt Empordà.

Els lladres violents tornen a ser aquí.

Uns encaputxats colpegen i lliguen els amos d'un restaurant de la carretera de Llançà i els propietaris d'un mas de Fortià

TURA SOLER. Fortià
Feia temps que no transcendia cap cas de robatori perpetrat pels lladres que irrompen als habitatges i colpegen la gent. Però els lladres violents continuen actuant i fent estralls. El 14 de juliol quatre homes encaputxats van assaltar un restaurant situat a peu de la carretera de Figueres a Llançà i es van endur tota la recaptació del dia després d'haver colpejat brutalment l'amo, que van deixar lligat de peus i mans, igual que la seva dona. El dia 15 d'agost, tres encaputxats van sorprendre el matrimoni propietari del mas d'Andorra, de Fortià, quan arribaven a casa, i després de sotmetre'ls a una sessió d'una hora de tortures amb cops i amenaces van fugir amb els diners que van poder arreplegar i les joies. Les càmeres de seguretat els van enregistrar però no se'ls veu la cara.


Foto: MIQUEL RUIZ.

Foto: MIQUEL RUIZ.

+ El mas d'Andorra. El gos, Petit, que els lladres van tirar a la bassa i una de les càmeres de seguretat del mas. / Foto: MIQUEL RUIZ.

El 14 de juliol a la nit, els responsables del restaurant acabaven d'acomiadar el personal, van tancar el local i quan van sortir al jardí disposats a entrar a l'habitatge que tenen allà mateix, del darrere del portal els van sortir quatre homes encaputxats que els van arreplegar i els van tornar a fer entrar. L'home va provar de resistir-se i va rebre una brutal pallissa, que el va obligar a anar a l'hospital. La dona també va resultar ferida, però en el seu cas perquè va caure i es va lesionar el colze quan va provar d'aixecar-se després que els lladres li haguessin lligat les mans i els peus. Per garantir que no demanessin ajuda, els assaltants van arrencar el telèfon del restaurant i van utilitzar un cable per lligar la dona de peus i mans. A l'home el van immobilitzar amb unes brides. Quan van tenir el botí, tots els diners de la recaptació del dia, els lladres van fugir a peu, sense que les víctimes poguessin veure cap vehicle, que se suposa que havien deixat lluny per no aixecar sospites.

Un cop els lladres van ser fora, el matrimoni va aconseguir deslligar-se gràcies a l'ajuda de les seves filles, que tenen menys de deu anys, que els assaltants havien ordenat que es quedessin tancades en una habitació i que no van ser agredides.

Després de l'assalt, els amos del restaurant han deixat de pernoctar a la masia que s'havien arreglat com a habitatge al costat del local, i cada nit surten plegats amb el personal, i se'n van a dormir en un pis de lloguer a Figueres.



ASSALT AL MAS D'ANDORRA
Un episodi gairebé idèntic al que es va viure el 14 de juliol al restaurant es va repetir el dia 15 d'agost al mas d'Andorra de Fortià, propietat d'un empresari empordanès que comercialitza cereals. El mas d'Andorra, restaurat de fa poc, és un autèntic búnquer pel que fa a mesures de seguretat: té alarmes, càmeres de seguretat a l'exterior i portes blindades a l'interior. Res de tot això va dissuadir els tres encaputxats de perpetrar l'assalt. L'empresari, Josep, i la seva dona, Fina, van tornar a casa cap a quarts d'onze de la nit, després d'haver estat de visita a casa d'uns amics seus. Quan van entrar van desconnectar les alarmes i es van dirigir al saló de la part del darrere, que dóna accés al pati on hi solen tenir els gossos. La dona va sortir al pati per donar menjar als gossos, com fa sempre, i quan va ser a fora, sense que pogués reaccionar, dos homes alts i forts, totalment vestits de negre, se li van tirar al damunt, la van agafar pel clatell, li van abaixar el cap i la van dur cap al sofà de la sala, on la van amorrar. Mentrestant, un tercer assaltant va agafar el seu home i se'l va endur a una habitació on el van fer estirar damunt del llit. A un dels gossos el van llençar a una bassa que hi ha darrere la casa. Un cop a dins, al matrimoni els van lligar de mans i així, un cop immobilitzats, els atracadors van iniciar una sessió de tortura, que va durar aproximadament una hora, a base de cops i d'amenaces, per aconseguir que les víctimes els diguessin on guardaven els diners i la caixa forta. Van agafar els diners que els van indicar però no en tenien prou i insistien. Finalment, Fina, segons recorda, els va dir que tenia guardades unes joies. Els encaputxats, que parlaven en castellà, possiblement amb un accent sud-americà, van anar a recollir les joies al lloc que els deia la dona i la van deixar amb les mans i els peus lligats amb un cable elèctric. «De cop es va fer el silenci, però no sabia què fer perquè tenia por que encara fossin a prop», recorda Fina. Quan es va decidir a moure's es va arrossegar com va poder fins a l'habitació on era el seu home i es van tancar a dins, parapetats per la porta, que és de seguretat, confiant que ja no hi podrien tornar a entrar. Llavors va començar l'odissea per deslligar-se. «Encara no sé com ho vam aconseguir. Primer vaig poder deslliurar-me un peu i finalment vàrem poder tallar les lligadures amb unes estisoretes que teníem al bany», explica la dona, que encara té ressentits els canells i els turmells de tan fort que la van lligar.

Després de l'assalt, la família propietària del mas d'Andorra no té clar si s'hi quedarà a viure com tenia intenció de fer. Fina, si bé elogia el tracte i la professionalitat dels mossos que s'han fet càrrec del cas, es mostra indignada per la inseguretat i en culpa l'actual sistema i la gestió dels polítics. «Jo pertanyo a una generació que vàrem lluitar molt per aconseguir una societat millor i no ens mereixem haver de viure amb por», lamenta. «Ens sentim desemparats», afegeix Fina, tot recordant que fa unes setmanes van patir un intent de robatori.



ENREGISTRATS
La mestressa del mas d'Andorra recalca que no se'ls pot exigir que adoptin més mesures de seguretat personals de les que ja tenen. «Els mateixos mossos em van dir que era un búnquer», recorda. Els assaltants van saber aprofitar el moment just per atacar-los i les càmeres de seguretat que envolten la casa, que estan ben bé a la vista, no els van molestar gens ni mica. A les gravacions es veu perfectament els tres individus que s'acosten i que després marxen, a peu, amb tota tranquil·litat. Van totalment vestits de negre i amb la cara tapada, cosa que dificulta molt la identificació. Els Mossos estan analitzant les gravacions per intentar localitzar els sospitosos i treballen amb la hipòtesi que els assaltants poden ser els mateixos que van atacar els amos del restaurant el mes passat.