dissabte, 8 de setembre del 2007

ZARAGOZÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!1


Hola amics.

Avui dissabte , com és festa no escriuré el tros de Nysne de Valvenkoves , a més he hagut de fer les feines de la casa i encara em falta una mica . A més la Cinta i l'Ismael vénen a sopar i haig de prepara-lo . Demà ja us posaré un tros .
Avui us parlaré una mica sobre talismans protectors . Els talismans i els amulets els han fet servir els humans des de temps immemorials , els trobem des del Neolític , a través d'Egipte , Sumèria , Fenícia , Grècia , Roma , Xina , Índia , en fí totes les civilitzacions i pobles els han fet servir donant-lis el poder protector i d'altres usos que els humans han demanat . Us parlaré de famosos talismans i amulets de protecció. Us sonaran alguns com la "figa" o puny de "azabache" ( es que no me'n recordo de com es diu en català) , originari dels païssos africans i afroamericans que es un petit punt tancat amb un dit que sobresurt del mig del puny . En molts llocs àdhuc se'ls posa als nens petits per prevenir-los del mal d'ull .Un altre molt conegut és la Creu de Caravaca , oriünda d'un poble de Múrcia , que molta gent porta penjada per protegir-los de malediccions , mal d'ull i bruixeria que també es penja a les portes de les cases per protegir-les . La mà de Fàtima , amulet que ve dels païssos àrabs , és una mà de sis dits típica dels païssos del Magreb i que fa les funcions de la Creu de Caravaca . Tots els amulets s'han netejar de tant en quant perquè es carreguen d'energia negativa . Per fer-ho netegeu el talismà amb aigua i sal . En el cas de talismans de metall és preferible enterrar-lo en sal només ja que l'aigua i la sal juntes poden ser corrosives . Deixeu el talismà una nit en sal , al dia següent el netegeu i el poseu un parell d'hores al sol per carregar-lo . Per talismans construïts exprés dependrà de la seva natura o funció i de la matèria que estigui fet . Si voleu podeu fer proposicions de talismans i jo us puc indicar el que tradicionalment és més apropiat .

Bé després d'això toca la dedicatòria .Avui li dedico a la Sílvia Arrufat ( dic el cognom per diferenciar-la de la Bertelotti , que també és amiga meva) , que suposo ja ha mirat el meu blogg, molts de records també pel Pitus .

Sabes como se dice diarrea en japonés ? Si magacho mago caca !!!

A reveure!!!

LA VIRGEN DEL PILAR DICEEEEEEE...........!!!!!!!!!

2 comentaris:

delfin II ha dit...

Lleva mi mañica el moño
de rosca de picaporte
paice una torta gaitera
o un cimborrio de la torre.


No veras ningún baturro
que se cure con “píldoras”
que se levante a las once
y que no beba ni gota.


¡Maño, que gordo se ha puesto
el pregonero mayor!
no sabía que engordase
tanto la satisfacción.

En Valencia hay bellas flores
y también en Barcelona
pero en el Pilar hay una
que vale más que entre todas.

No era: "ZÁRÁGÓZÁ?"

KOMO KES DOMINGO, NO COMENTO MAS, ME VOI DE CENA, OLE,OLEEEEEEEEE.

AXUXONESSSSSSSS.

P.D. mñna fiesta pq vienes......pero el martes a escrbir k yasta bien de facer el golfo, aki todos esperando juerrrrrr.

CronistaVenusiana ha dit...

molts i molts petonets!
hai passato un buon finesettimana??

grazie dell'email. sei un amore!